onsdag den 3. marts 2010

små spidsfindigheder...

Opskrift på brændenælde suppe:


indgredienser:


- Friske blade fra brændenælder (ikke stilken, kun blanene!)

- Gulerødder

- Kartofler

- Vand ( sådan så grønsagerne er dækket og lidt til

- Grønsagsbouillon (cirka en halv terning)

- Evt. krydderurter efter egen smag


Fremgangsmåde:


Alle brændenældeblade vaskes grundigt og tjekket igenem, så der sørges for at de ikke er spist af. Derefter skrælles kartofler og gulerødder og skæres ud i den størrelse man ønsker. Alle grønsagerne bliver puttet i en gryde og vandet hældes ovenpå indtil det dækker. Til sidst tilføjes boullion og krydderurter efter egen smag.


Opskrift på fladbrød:


Ingredienser:


- Mel

- Vand

- Krydderurter

- Salt og peber

- Evt. lidt olie


Fremgangsmåde:


Tag en pande og varm den op med lidt olie på til den er godt varm. Imens du menter han du gå i gang med dejen. Mel og Vand blandes sammen i en skål og ældes indtil alle klumper er væk og dejen er fin og jøvn. Derefter tilføjes selvvalgte krydderurter og salt og peber. Når panden er varm tager man små klatter af dejen og putter dem på den varme pande. Nøjagtigt samme procedure som med små pandekager. Steg brødene indtil de er blevet brune på begge sider og server dem sammen med brændennælde suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar